Поиск работы на robota.uaukraine

Эта вакансия уже завершена

Вакансия закрыта

Менеджер з обслуговування клієнтів/Менеджер-консультант/Менеджер по роботі з клієнтами

15 000 — 20 000 ₴  
ChemElements / Кемикал Елементс Юкрейн
6 месяцев назад
27 сентября 2023
Черкассыул. проспект Хіміков, 74

Ми шукаємо людину яка зможе розвантажити наш відділ продажів і взяти на себе частину функціоналу.

Що Ви будете робити:
Як член нашої команди Ви будете відповідати за утримання існуючої клієнтської бази, що приносить дохід компанії.

Ви будете працювати в офісному приміщенні разом з іншими колегами. Для виконання Ваших обов'язків Ви отримаєте все необхідне: робоче місце, обладнане комп'ютером та оргтехнікою, а також мобільний телефон з сім-картою. В будівлі розташоване затишне місце для приймання їжі, обладнане всією необхідною побутовою технікою. Кожен день Вам доведеться спілкуватися не тільки з колегами з продажів, а й з відділом якості, працівниками лабораторії, складу, службою ТОІР, з виробничим персоналом, бухгалтерами та кадровою службою. В процесі роботи Ви ознайомитеся з сучасним виробництвом, побудованим з нуля в період з 2014 по 2018 роки командою переселенців з Донецька.
Технології, яка використовує компанія дозволять вам, у разі необхідності, працювати ефективно віддалено.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 08:00 до 17:00. Обідня перерва з 12:00 до 13:00.
Ви маєте знати, що можете розраховувати на підвищення посади і відповідно заробітної плати як результат сумлінної і самовідданої роботи.

Як у Вас все вийде:

В ході роботи Вам необхідно виконувати наступні обов'язки:

1. Забезпечення якісного клієнтського сервісу для існуючих клієнтів компанії;

2. Прийом і ведення замовлень від клієнтів;

3. Документальний супровід продажів: замовлень в 1С ERP (оформлення рахунків, видаткових накладних, ТТН, актів виконаних робіт);

4. Виконання доручень менеджера з продажу;

5. Взаємодія з іншими підрозділами і відділами компанії для успішного і своєчасного реагування на запити і замовлення клієнтів;

6. Робота з постачальниками транспортних послуг, контроль документообігу з ними.

Крім того, Вам доведеться щоденно вдосконалювати свої знання і навички. Тому що світ не стоїть на місці, і ми рухаємося разом з ним, а іноді навіть швидше  

Хто Ви:
1. Ви захоплені продажами. Ми обожнюємо те, що робимо, тому нам потрібна людина, яка пристрасно і енергійно буде підтримувати наших клієнтів на всіх етапах продажу.

2. Ви любите вчитися новому. Зрозуміло, що куди б Ви не прийшли, в новій організації існують свої правила, традиції, своя культура і багато нюансів, що стосуються безпосередньо щоденних обов'язків. В нашій компанії Ви будете вчитися щодня і, повірте, Вам це буде приносити задоволення.
3. Ви приймаєте та підтримуєте зміни. Ви постійно вдосконалюватимете свої знання та ставлення до роботи, щоб досягти найкращих результатів.
4. Ви поважаєте наших клієнтів. Наші клієнти - Ваша першочергова відповідальність. Ви розумієте, що зарплату платить не директор, а саме клієнт. Задоволений Клієнт. Крапка.
5. Ви хочете і можете бути частиною команди. Ви розумієте, що Ваша робота є вкладенням в загальний результат. Вам не все одно, що відбувається в процесі роботи Ваших колег, Ви зацікавлені і цілком залученні в процес від початку до кінця.
6. Ви доросла людина. Ви вмієте донести свою думку, навіть якщо вона суперечить думці інших. Ви не замовчуєте проблеми і прагнете вирішити критичні питання мирним шляхом. Ви берете на себе відповідальність за свої дії і за спільний результат.

Що пропонує Кемікал Елементс Юкрейн для наших клієнтів:
Наше підприємство є одним з небагатьох хімічних підприємств в Україні і в деякі продукти, які ми виробляємо, є унікальними і їх високо оцінили вже в багатьох країнах світу. Тому цілі КЕЮ сягають далеко за межі нашої держави. Успіхи нашого підприємства напряму пов'язані із зростанням заробітної плати і додаткових премій за результатами роботи. Для того, щоб стати успішним для якомога більшої кількості клієнтів ми вирішили, що необхідно, щоб Клієнт мав змогу ШВИДКО замовити і отримати товар, ЛЕГКО вирішувати свої питання по продуктам і ЕФЕКТИВНО ними користуватися.
Ми пропонуємо Вам наш багаторічний досвід, наші компетенції, наші технології і сучасні виробничі ідеї в обмін на Ваш час, залученість і відповідальність.


Тому, якщо коротко, то КЕЮ пропонує ШВИДКО, ЛЕГКО і ЕФЕКТИВНО!

Що потрібно знати:
1. Компанія КЕЮ надає можливість вдосконалити свої професійні навички, працюючи в молодому колективі ентузіастів.
2. Натомість ми очікуємо дотримання Вами стандартів і правил, встановлених нами для всіх працівників.

Що ми вимагаємо:
1. Будьте чесним. Краще зайвий раз запитати, ніж зробити неправильно. Найгірше питання те, що не було задане.
2. Виконуйте правила техніки безпеки і норми охорони праці. Пам'ятайте, що працюєте на хімічному виробництві - безпека понад усе!
3. Будьте відповідальним.

Навички (Hard skills):

1. Вища освіта;

2. Досвід роботи в активних продажах В2В не менше 2 років;

3. Розвинені практичні навички роботи із програмою 1 С;

4. Грамотна і чітка мова, вільне володіння українською та російською мовою;

5. Досвідчений користувач MS Office, M.E.Doc., Google додатки (gmail, sheets, word, та інші);

6. Рівень знання англійської не нижче Intermediate покращить Ваші шанси на підвищення.

Навички (Soft skills):

Відповідальність, бажання допомогти, здатність бути активним протягом більшої частини дня, відмінні навички міжособистісного спілкування та комунікацій, стресостійкість. Вміння працювати з великою кількістю інформації, уважність, вміння аналізувати інформацію.